2013. február 6., szerda

Megjártuk Trabzont és Samsunt

Csütörtökön este indultunk és ma (szerdán) délelőtt érkeztünk vissza Istanbulba.
Huuu de ebben a pár napban aztán minden történt! Na jó, majdnem minden:)
17 órás buszút után (4x-i megállással) megérkeztünk Trabzonba (több mint 1000 km Istanbultól, https://maps.google.com/maps?q=Trabzon,+T%C3%B6r%C3%B6korsz%C3%A1g&hl=hu&ie=UTF8&sll=37.0625,-95.677068&sspn=35.494074,79.013672&oq=trabzon&hnear=Trabzon,+T%C3%B6r%C3%B6korsz%C3%A1g&t=m&z=12)
indulás:
tudni kell a török buszozásról, hogy ez nem olyan, mint otthon, hogy van a VOLÁN és elvisz mindenhová... nem nem, itt millió kisebb nagyobb busztársaság van, változó jegyárakkal, sőt alkuldási lehetőséggel.
A megállók kb. mint egy bevásárló központok: hideg-meleg étel, apróságok könyvek, magvak, minden ami török:


 Török kávé a buszon töltött éjszaka után:
 Minden ülés háttámláján kis monitor, ahol különböző tv csatornákat lehet nézni (volt olyan busz, ahol voltak külföldi filmek is törökül). Ez pedig a mit lát a söförbácsi csatorna:)

Egy nagyon régi ismerősömhöz mentünk (mentünk mert Andi is jött velem), Ötkürhöz, akit még a legelső törökországi kalandom során ismertem meg és akit kb. minden török szakos ismer Pestről:) Ötkür ujgur származású 2005-ben érkezett Istanbulba, hogy nyelvet tanuljon majd egyetemre menjen. Az egyetemet már 2006-7 óta gyűri és még valamennyi vissza is van. Programozó lesz a lelkem :)


Ő pedig Aydin, aki már ugyan Istanbulban él pár éve, de az egyetemen még vannak vizsgái, és ő is éppen vendégségben volt Ötküréknél, a vizsgák miatt. Ő is programozó :)


Az első este elmentünk a helyi sörözőbe, aminek a neve: Sisman (azaz Kövér  :P). Azontúl, hogy a hely neve Kövér volt, még két részleg is volt benne: volt egy csak a férfiaknak, volt egy a családnak, ahova a lányok-fiúk együtt mehettek... Ha nincs lány, akkor a fiú nem mehet a családiba!!!


Olyan nagyon gyorsan egy hullámhosszra kerültünk, hogy az valami hihetetlen, mintha mindannyian ezer éve ismernénk egymást! Pedig nem:) Ötkürrel 4 évvel ezelőtt találkoztam legutóbb!
Rögtön az első ott töltött éjszakánkon kiderült, hogy ezek a srácok nem normálisak! A lakásban még ott lakott Mehmet Ali is aki szintén programozó, utolsó éves az egyetemen. Nagyon kis cuki fiú, Andi szerint ha nem láttuk volna a szép barátnőjét akkor simán elmenne melegnek!

Süti-kép mindig kell:
Szóval első éjjel kb. éjfélkor kitalálták, hogy akkor ők most grilleznek... hát fél3-3 felé lett is süt csirke saslik (tavuk sis), plusz csináltak hozzá salátát... én meg csak ültem és ámuldoztam, hogy ez nem lehet igaz!! Pedig DE!
 Az éjjeli grillezés: a képen Ötkür és Mehmet Ali


 Elkészült: a képen Mehmet Ali és a barátnője (jegyese) Pelin.


 Szombaton olyan későn tértünk magunkhoz és rossz híreket is kaptunk, hogy a város nézés mellett döntöttünk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése